En afton med Fredrik Lindström

Alandica Kultur och Kongress Strandgatan 33, Mariehamn

Våren 2018 gör komikern och tv-profilen Fredrik Lindström Finlandsturné med sin soloföreställning.

Nybörjarkurs i Lindy hop!

Idrottsgården Neptunigatan 23, Mariehamn

Häng med på en tre timmars introduktion till lindy hop - kanske världens roligaste dans!

Den här kursen riktar sig till dig som är nybörjare, eller som kanske prövat någon gång men känner att du behöver gå igenom grunderna igen. Inga förkunskaper krävs.

Tribute to ZZ-Top and AC/DC at Arken!

Hotell Arkipelag Strandgatan 35, Mariehamn

Först ut är ZZ-Top som representeras av bandet Tres Hombres från Norrtälje. Vanligtvis kallar sig bandet The David Harleyson Powertrio och de har gjort hundratals spelningar på allt från pubar till Sweden Rock Festival.

BALLBREAKER THE BAND är Linköpingsbandet som tolkar AC/DC så verklighetstroget så man är övertygad om att det är originalet som står på scen. Det spelas låtar från både Bon Scott-eran och från tiden med Brian Johnsson vid sångmicken, och det är det få band som lyckas med lika bra som Ballbreaker.

Den sista cigarren

Alandica Kultur och Kongress Strandgatan 33, Mariehamn

Den sista cigarren handlar om Ragnar, en pensionerad rektor som är trött på sitt liv och speciellt på sin fru Anneli. Efter ett läkarbesök börjar Ragnar låtsas att han är dödssjuk för att se hur dödens närvaro känns, och hur de som är nära honom kommer att reagera på det.

Djungelboken

Teaterföreningen i Mariehamn r.f. Torggatan 17, Mariehamn

Succéregissören Alexander Mørk-Eidems framtidsversion av Kiplings klassiker är en actionfylld familjeföreställning kryddad med musik av Eric Gadd.
Den hade urpremiär 2007 och har bedårat både kritikerna och publiken sedan dess.

Mariehamns litteraturdagar 2018

Mariehamns litteraturdagar Strandgatan 29, Mariehamn

FRIHET OCH ANDRA FARLIGHETER

Välkommen på litterär vårfest mitt i Östersjön, och träffa just din favoritförfattare! Intressanta diskussioner, litterära möten, böcker böcker böcker – det goda livet helt enkelt.

Klubb Ö – BERI (SE) & ASTRA 100

Pub Bastun Sjöpromenaden 5, Mariehamn

Klubb Ö presenterar en storslagen efterfest till Litteraturdagarna, tillsammans med svenska hiphop artisten Beri och den feministiska tidskriften Astra som firar 100 år!

Unga band 2018

Uncan Norra Esplanadgatan 8, Mariehamn

Unga band är en tävling för band med medlemmar i åldern ca 12 till 25 år. Tävlingen har anordnats sedan 2004. Sista anmälningsdag är lördag 17 februari 2018. Digitalt anmälningsformulär kommer inom kort. Det går även att anmäla band till mio.sommardahl@mariehamn.ax För att räknas som band behöver man vara minst två personer. Banden nu kan […]

Vårdans med Tomas Fantz på Arken

Hotell Arkipelag Strandgatan 35, Mariehamn

Lördag 17 mars kl. 22 är det vårdans i festvåningen på Hotell Arkipelag!
Den här gången får vi besök ända från Österbotten när Tomas Fantz orkester från Vasatrakten spelar upp till dans

Olle Jönsson från Lasse Stefanz

Alandica Kultur och Kongress Strandgatan 33, Mariehamn

Sångaren Olle Jönsson från Lasse Stefanz gör en konserthusturne i vår . Det blir en kväll då Olle tolkar sina största låtar i helt nytt arrangemang där hans sångröst står i centrum.

Lunchföreläsning – Hur mår Östersjön?

Hotell Arkipelag Strandgatan 35, Mariehamn

Östersjöns dag firas årligen den 22 mars för att fira Östersjökonventionen, som undertecknades den 22 mars 1974. Vi vill dagen till ära lyfta fram Östersjön i all dess skönhet och prakt, men också dess problem och lösningar till dess

Panelsamtal – Hur mår Östersjön?

Hotell Arkipelag Strandgatan 35, Mariehamn

Hur vi ska uppnå målet att allt vatten har god kvalitet?
Paneldebatt med deltagare från Ålands politiska partier om vad vi kan göra på Åland, både för våra egna kustvatten och hur vi kan vara havets röst i hela Östersjöregionen.

Vernissage – Mod, hopp & kraft

Ålands Kulturhistoriska Museum Storagatan 1, Mariehamn

MOD HOPP & KRAFT En utställning om att insjukna i cancer och hur livet kan se ut under sjukdomstiden och efteråt. Genom dokumentärt fotomaterial av Tiina Tahvanainen samt installationer av Minna Öberg visas cancerns olika ansikten på Åland. Cancerföreningen på Åland bidrar till utställningen med faktabaserat textmaterial. Välkommen på vernissage torsdagen den 22 mars kl […]

Darin LIVE

Alandica Kultur och Kongress Strandgatan 33, Mariehamn

Lagom till jul släppte Darin sitt andra album på svenska, ”Tvillingen”, och våren 2018 ger han sig ut på en ny Sverigeturné för att möta sin livepublik. – Det här är mitt mest personliga album hittills och det speglas i att varje låt har fått bli sin egen värld, förklarar Darin.

Hot Jazz på Barnens söndag

Mariehamns stadsbibliotek Strandgatan 29, Mariehamn

Hur låter 100 år gammal partymusik? Kan en spela på en tvättbräda? Hur dansar en som en höna? Det får du veta när Second Wind Jazz Band spelar hot jazz på Barnens söndag på Mariehamns stadsbibliotek 25 mars!

Va vadde för rutt sa du?

Mariehamns stadsbibliotek Strandgatan 29, Mariehamn

Nya trafiklösningar behövs för att trygga kommunikationerna och därmed skärgårdens framtid...

Påskjazz med Whatclub

Oliven restaurang & bar Strandgatan 35, Mariehamn

På skärtorsdag 29 mars kl 20 är det påskjazz med Whatclub här i Oliven restaurang & bar på Hotell Arkipelag.

Trummor & Orgel

Pub Ettan TORGGATAN 1, Mariehamn

Psychejazz-afton med fantastiska Trummor & Orgel!
En duo starkt influerade av legendariska Hansson & Karlsson.

Påskrock med The Rewinds

Hotell Arkipelag Strandgatan 35, Mariehamn

På långfredag 30 mars är det påskrock med The Rewinds i lobbybaren på Arken.

Påskmarknad 31 mars

Torget i Mariehamn Torggatan, Mariehamn

Välkomna på traditionell påskmarknad på torget i Mariehamn lördagen den 31 mars kl 10-15. Här kommer du i riktig påskstämning, träffar bekanta och kan köpa allt som hör påsken till - hembakat, pynt, hantverk, pyssel, godis. memma och mycket mera. Förstås håller också butiker och restauranger öppet. Välkomna - vi ses i city! Och ja, […]

Påskfestival

Indigo Restaurang & Bar Nygatan 1, Mariehamn

En helkväll med massor av musik, konst och poesi med Ålandskoppling. Dessutom finns Open Water Brewery på plats och visar upp sitt ölutbud och City Blommor sätter organisk prägel tillvaron. Bargänget och artisterna är taggade till tårna. Fritt inträde i vanlig ordning! Varmt välkomna! ♥

Ett Hav av Delikatesser 1 & 2 April

Västerro Herrövägen 217, Lemland

Säsongsöppning vid Västerro 1.4 kl. 16 och 2.4 kl 16! Vi dukar upp olika delikatesser bl.a en variant av den åländska fiskbrädan och kaffe med hembakat kaffebröd.

Frukostträff april

Ålands Näringsliv Nygatan 6, Mariehamn

Första fredagen i månaden bjuder Ålands näringslivs projekt Utveckla framtidens företag in till informell frukostträff. Du behöver inte vara medlem i Ålands Näringsliv för att delta.

Musik på museet: Havsandar

Ålands Kulturhistoriska Museum Storagatan 1, Mariehamn

Ulvens Döttrar lockar fram våren med täta stämmor, pulserande slagverk och skälvande strängar.

Alla texter är skrivna av åländska författare som Valdemar Nyman, Carina Karlsson, Katarina Gäddnäs och Joel Pettersson.

Knattesimmet 2018

Ålands Idrottscenter Bärvägen 5, Godby

Knattesimmet är en traditionsrik tävling för de yngre simmarna. Åldersklasserna är för simmare 13 år och yngre.

Fork On Tour 2018

Alandica Kultur och Kongress Strandgatan 33, Mariehamn

Efter braksuccén med sin första helkvällsshow, Pink Noise, har Fork gjort ännu tre internationella framgångsshower: ElectroVocal Circus, X och Revolution.

KARRI SALO – finsk trubadurkväll

Pub Ettan TORGGATAN 1, Mariehamn

Med över 1.000 gigs i ryggen är Karri Salo en oerhört rutinerad trubadur på fastlandet. Han har dessutom ett väldigt uppbokat Leevi & The Leavings tributeband.

Medlemsfika med Mats Löfström: Hållbar konsumtion

Ålands Natur och Miljö Österleden 110, Mariehamn

Oavsett om man ser på lokala, nationella eller globala överenskommelser så står den hållbara konsumtionen högt upp bland målen. Som vanlig konsument kan alla uppmaningar och ibland motsägelser bli alldeles förvirrande. Vad ska jag köpa egentligen? Ska jag köpa överhuvudtaget? Under kvällen gästar riksdagsledamot Mats Löfström oss för att berätta om vad riksdagen gör för […]

Lunchseminarium: Janne Holmén om öar och identiteter

Hotell Arkipelag Strandgatan 35, Mariehamn

Lunchseminarium: Öar, identiteter och mentala kartor Föreläsare: Janne Holmén Tisdagen den 10.4.2018, klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang. Hur uppfattar ö-bor sin identitet och sin historia i relation till nationalstaten och till sin omvärld? Det har historikern Janne Holmén studerat genom forskning dels om öar, identitet och historieskrivning, dels om historiskt medvetande och mentala kartor. […]

Vårmöte och talka

• Stadgeenliga ärenden
• Talka: Vi tillverkar flaggspel tillsammans till utställningen Nitti
Alla nya och gamla medlemmar
är hjärtligt välkomna!

MediYogaretreat

Djurviks Gästgård Gottbyvägen 420, Gottby

MediYogaretreaten på Djurviks Gästgård vänder sig till nybörjaren såväl som den vana yogautövaren. Huvudsaken är att du har ett öppet sinnelag. Pass i MediYoga, mindfulness, meditation och Qi Gong, lägg till stärkande promenader i havsbandet och god mat så har du vårt koncept på en avkopplande helg där du har möjlighet att ta en paus från vardagens måsten.

Johan Glans – World Tour Of The World

Alandica Kultur och Kongress Strandgatan 33, Mariehamn

Showen är en uppföljare till de tidigare succéerna "World tour of Skåne" och "World tour of Skandinavien". Johan Glans bjuder publiken på renodlad standup i ett rasande tempo i samma anda som hans tidigare föreställningar, men med helt nyskrivet material.

Mariehamn Noir – Whatclub

Mariehamns stadsbibliotek Strandgatan 29, Mariehamn

Söndagskult i stadsbiblioteket. Musikgruppen Whatclub framför musik till en fiktiv deckare, blandat med egna arrangemang av fransk musik från olika epoker, allt kryddat med intensivt svängande instrumentalsolon.

Linoljeseminarium

Mariehamns stadsbibliotek Strandgatan 29, Mariehamn

2018 är europeiska kulturarvsåret. Nu bjuder vi in både allmänheten och alla husägare som är (eller borde vara) intresserade av att måla sitt hus med en traditionell färg på traditionellt sätt på en inspirerande kväll.

Filmpremiär: Bildkonstnären

Ålands konstmuseum Storagatan 1, Mariehamn

Under en lång tid har LUVIDFILM följt Jonas Wilén, en av Ålands mest kända och erkända konstnärer. Vi satt oss ned och pratade med Jonas om livet, karriären och konsten. Bege er till konstmuseet för att få en inblick in i livet på allas vår egna bildkonstnär; Jonas Wilén.

Föreläsning: Tre generationer Sailor Jacks

Ålands sjöfartsmuseum Hamngatan 2, Mariehamn

I den andra delen av vår föreläsningsserie ”Föremålen berättar” kommer tatueraren Mark Cosgrove att ge oss en inblick i tatueringshistoria, stil och teknik genom tre generationers tatuerare.

Lägg gärna till ett evenemang som vi saknar!

Åland Online är ingen arrangör och ansvarar inte på något sätt för evenemangen vi publicerar. Kontakta gärna respektive arrangör för mer information!